Descarca aici: http://www.tangentdesign.ro/kit/optimcalc.zip
Consideraţii generale
Modul de lucru al aplicaţiei s-a dorit a fi unul foarte facil, intuitiv, care să permită unui utilizator cu minime cunoştinţe despre calculator sau aplicaţii CAD să îl utilizeze chiar din prima zi.Din punct de vedere al interacţiunii cu utilizatorul, Optimcalc © pune la dispoziţie unelte de lucru sugestive sub forma butoanelor şi ferestre de dialog cu ajutorul cărora se pot introduce sau modifica diverse date de intrare.Paşii ce trebuiesc parcurşi de cel care foloseşte aplicaţia Optimcalc © sunt doar doi: introducerea datelor şi vizualizarea rezultatului ce poate fi ulterior tipărit.
- Informaţiile introduse se stochează în calculator si pot fi refolosite oricând într-o nouă sesiune de lucru.
- Atunci când pe o foaie nu mai încap şi alte bucăţi, aplicaţia pune automat o altă foaie în desen. În partea de sus a fiecărei foi se scrie codul de identificare a foii, iar jos datele pentru fiecare tip de bucată. Numai la prima foaie dintr-o sesiune (comandă) apare şi denumirea acesteia! Ca date de lucru, se mai afişează printre altele aria folosită şi cea rămasă, lungimile totale de cant folosite şi direcţia fibrei texturii foii semifabricat. La finalul desenării, aplicaţia încadrează vizual toate foile, folosind comanda "zoom all"
- În mod automat se calculează ariile folosite şi cele rămase din foaie.
- Algoritmul de croire ţine cont de direcţia fibrei texturii plăcii, aceasta putând fi setată pe direcţia orizontală sau pe verticală.
- Se poate lucra pe foi de semifabricat diferite în aceeaşi sesiune de lucru si se poate invoca (la momentul desenării, care tip de foaie se doreşte a se afişa).
- De asemenea se ţine cont de tipul cantului şi de lungimea folosită pe fiecare bucată în parte.
- Optimcalc © a fost dezvoltat folosind o combinaţie de rutine LISP specifice platformei IntelliCad - BricsCad. Programul a fost testat pe BricsCad versiunea 6. Datorită faptului că este compilat cu unelte software de la BricsCad, acesta nu este funcţional pe alte implementări ale platformei IntelliCad. O versiune sub AutoCad va fi disponibilă cât de curând.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu